Práce na obnove centra mesta pokračujú úpravou komunikácií a výkopmi

27.07.2010 Stropkov

Stropkov 27. júla (TASR) - Rekonštrukciu Námestia SNP v Stropkove, ktorú realizujú od začiatku júla, vníma v týchto dňoch s ohľadom na obmedzenie dopravy v centre mesta najviac motoristická verejnosť.
Pracovné tímy zo spoločnosti Skanska Sk, a. s. , odstraňujú z centrálnej mestskej zóny starý asfalt aj s pôvodným podložím a pripravujú terén na uloženie kanalizácie.
\"Momentálne pracujeme na príprave terénu, aby sme mohli realizovať samotnú revitalizáciu námestia. Likvidujeme pôvodný asfalt, betóny, riešime výkopy pre pokládku kanalizácie a úpravu plochy jej odvodnením, \" informoval Ján Smolík zo spoločnosti Skanska Sk. Stavebné zásahy sa následne zamerajú na úpravu verejných priestranstiev, miestnych komunikácií a chodníkov. Ráta sa aj s vybudovaním peších zón a výsadbou novej zelene. Vo východnej časti námestia zároveň pribudnú nové parkoviská.
V priebehu modernizácie Námestia SNP sa v centrálnej mestskej zóne zrušia všetky parkovacie plochy. \"Cestná komunikácia spájajúca Hlavnú a Cintorínsku ulicu však ostane prejazdná. Motoristi budú môcť využívať najbližšie parkoviská na Zámockej ulici a za bývalým hotelom Tokajík, \" poznamenala Magdaléna Dobišová zo spomínanej spoločnosti.
Na prvú etapu revitalizácie centra mesta získala miestna samospráva nenávratné finančné prostriedky z Európskej únie v hodnote 1,29 milióna eur. Od modernizácie Stropkova, ktorá je rozdelená do štyroch fáz, si sľubuje okrem zatraktívnenia centrálnej mestskej zóny aj prebudenie záujmu o mesto zo strany zahraničných turistov, najmä z Poľskej republiky.
 

Vyberte región